winnaar Kleuren Award!

Op deze late zondagavond nog even een klein berichtje, om te melden dat ik door de jury van de stichting Eenheid is Kracht en door de stemmers verkozen ben tot degene die de Kleuren Award in ontvangst mocht nemen 😀

Ik vind het een heel grote eer om deze Award te mogen ontvangen. Een award van respect, acceptatie, tolerantie, inspiratie en verbinding van verschillende mensen. Een hele mooie en warme waardering voor hoe ik m’n leven zo positief mogelijk probeer in te vullen. Dankjewel, stichting Eenheid is Kracht. Dankjulliewel, mensen die op me gestemd hebben.
Met het in ontvangst nemen van de award, kon ik ook de aandacht vestigen op (jonge) mensen met een handicap: velen van hen willen heel graag werken en velen van hen hebben echt mogelijkheden en vaardigheden om te werken. Alleen is de mening van veel werkgevers over mensen met een handicap nog steeds heel negatief 🙁 Als nou eens meer werkgevers het gewoon eens zouden proberen! Kijk ook en vooral naar de mogelijkheden van mensen met een handicap, en niet alleen naar de beperkingen! Want iedereen heeft beperkingen… En iedereen heeft ook mogelijkheden!

De hele avond van de Award-show, waar niet alleen de Kleuren Award, maar nog veel meer Awards uitgereikt zijn, was een bijzonder mooie, muzikale en swingende avond, in het teken van respect, acceptatie en diversiteit. Ook de Amerikaanse dominee en mensenrechtenactivist Jesse Jackson was aanwezig, met zijn boodschap van diversiteit en mensenrechten: “the world is diverse, the world is a rainbow”. Hij reikte ook een award uit.
Het muzikale hoogtepunt voor mij was de muzikant uit Mozambique: Neco Novellas. Wat een mooie klank heeft die man! Daar wordt iedereen warm van…

Een andere bijzondere en inspirerende genodigde was Malalai Joya uit Afghanistan. Zij zet zich in tegen het corrupte regime in haar land, met gevaar voor eigen leven. Er zijn perioden, dat zij om de twee dagen naar een nieuw onderkomen moet vluchten, in verband met moordaanslagen op haar leven. Ook komt zij op voor de vrouwenrechten in haar land. Een bewonderswaardige jonge vrouw, vol moed en kracht. Zij kreeg de International Anti Discrimination Award uitgereikt.

Met name de ontmoetingen met Malalai en Jesse Jackson waren heel inspirerend… Zeker ook wat Jesse Jackson zegt over het begrip (dis-)abled: hij spreekt niet over ‘abled’ en ‘disabled’, maar over “diverse-abled”. Omdat iedereen beperkingen heeft en ook iedereen capaciteiten heeft. Prachtig toch?

Als het goed is, komt er over deze bijzondere, mooie en inspirerende avond morgen een stuk op tv. Weer bij de NPS: ‘Dichtbij Nederland’, om 17.30 uur op Nederland 1.
En mocht je dat missen: via www.uitzendinggemist.nl is het vast terug te zien 🙂

Home

7 reacties | 7 reactions op “winnaar Kleuren Award!”

 1. Fred en Margriet zegt:

  Nico,

  Van harte geleficiteerd met het winnen van deze award

  Groeten

  Fred en Magriet

 2. Mireille en Chris zegt:

  Ha nico!

  Van harte! Behalve de award gewonnen heb je ondertussen ook een baan binnen weten te halen! Ook hiermee super gefeliciteerd!

  Groetjes Mireille en CHris

 3. hans van Dijk zegt:

  Nico,

  Gefeliciteerd met de kleurenaward 2009!
  De datum was me even ontschoten, vandaar dat ik nu pas reageer.

  Ik hoop je vanavond nog persoonlijk de hand te kunnen drukken!
  Wij spelen dan een inhaalwedstrijd en kunnen (met een beetje geluk) zelfs al kampioen worden.

  Groetjes,

  Hans van Dijk

 4. Ben zegt:

  Hey Nico,

  goed, man!
  Gefeliciflaphuppelduif met die award!
  Zie je met de Pasen….

  Gr.Ben

 5. Matthijs zegt:

  van harte gefeliciteerd met deze kleurrijke award.

  Vr. Gr. Matthijs

 6. Nicolette M. Mak zegt:

  Hi Nico!

  Wat leuk ben jij! Dank je voor je berichtje. Ik wil graag een afspraak met je maken om van positieve gedachte te wisselen!

  Fijn weekend, Nicolette

 7. Gwendell Mercelina, Jr. zegt:

  Nico,
  Het was een eer om je te ontmoeten.
  Je hebt zoveel mensen geiinspireerd op die avond met je uitstralende speech die je bracht wanneer je de Kleuren Award ontvangen hebt.

  Ik zoek ernaar uit om je naar Curaçao te brengen.
  Daarvoor zal ik contact met je blijven houden.
  Ik wens je alle success in het leven, and since then you’re one of my youth idols. Je bent echt cool man!

  God Bless You,
  You made me realise that LIFE is much more then what we think LIFE is.
  And you gave it a even more powerfull meaning because you’re strong from within!

  Hartelijk gefeliciteerd Nico.
  Ik zal je onze foto van die avond sturen.
  Ik was ook een gast van de Eenheid is Kracht Awardshow, voor de jeugdsymposium samen met Mvr. Malalai Joya en Rev. Jesse Jackson was ik ook uitgenodigd om al de evenementen mee te maken, en deel te zijn van het programma.

  All the best Nico,
  Gwendell Mercelina, Jr.
  Voorzitter Jeugdparlement Curaçao