wereldranglijst januari!

Beste allemaal,

Allereerst de beste wensen voor 2008, het Olympische/Paralympische jaar! 

En we beginnen met heel goed nieuws!
Kort geleden is de nieuwe wereldranglijst, de editie van januari 2008, uitgekomen. Deze wereldranglijst is bepalend voor de Paralympische Spelen in China dit jaar: de beste 10 van de geschoonde wereldranglijst van mijn handicapklasse, klasse 6, krijgen sowieso een uitnodiging van het IPTTC (het internationale committee) voor de Paralympische Spelen.

Welnu, op die wereldranglijst sta ik nog steeds 10e! 😀 En op de geschoonde wereldranglijst 9e, want de Europees Kampioen staat in de top 10 en wordt automatisch geplaatst omdat hij de Europees Kampioen is. In elk geval: ik zit erbij!!! 😀 😀 😀 😀 😀
De wereldranglijst van mijn handicapklasse is trouwens te zien op http://gael.marziou.free.fr/ranking/20080101/m_6.htm . (Normaal gesproken staat deze op de site van het IPTTC, maar er zijn al een tijdje problemen met die site.) 

Nu ik dus een uitnodiging krijg van het IPTTC, moet ik van NOC*NSF nog vormbehoud tonen (omdat ik me vorig jaar voor NOC*NSF genomineerd heb). Dat kan door goed te presteren op de toernooien vanaf maart. De eis voor vormbehoud van NOC*NSF is (ik citeer): “een plaats bij de eerste acht op de geschoonde eindrangschikking van een nader aan te wijzen dertig punten toernooi in 2008”. Een kwartfinale dus. Dat moet goed te doen zijn.
En voor de rest? Wel, tijdens de kerst heb ik griep gehad! Wat een timing… Maar daar doe je niets aan. Met Oudjaar (wederom: wat een timing) was ik weer bevrijd van de hoofdpijn en rillerigheid. Wel had ik nog veel spierpijn (met name in de rug) en nog heel moe, maar een glaasje champagne als toast kon er nog wel af 😉
Nu ben ik weer bijna helemaal opgekrabbeld. Zondag heb ik weer voor het eerst gefitnesst. Ik ben al weer een weekje met m’n onderzoek bezig. En morgen zal ik voor het eerst weer een tafeltennistraining doen… Hopelijk gaat dat goed. Maar ik voel me weer gezond, dus ik verwacht dat ik weer geleidelijk aan mijn trainingen kan oppakken.

Verder is er een campagne tegen doping in de sport gestart. Goede zaak! De site van deze campagne is http://www.100procentdopefree.nl/ en op http://www.100procentdopefree.nl/campagne is alles te lezen over het hoe en waarom van deze campagne. Ik vind dit een heel goed initiatief en ik steun het dan ook van harte.

Tot zover dit keer.

Hartelijke groet,
Nico

Home

Reacties zijn gesloten.