vormbehoud getoond?

Vorige week was het toernooi in Polen. Daar deden in mijn handicapklasse 12 spelers mee, waarvan er wel 6 spelers uit de top 10 aanwezig waren. Wederom een sterk toernooi dus, waar ik ditmaal als nummer 7 geplaatst was. Een tegenvaller was dat de organisatie besloten had om niet in vier poules van drie spelers te spelen (waarbij ik zeker nummer 2 in de poule geplaatst zou zijn), maar drie poules van vier spelers te maken. En ja hoor, ik zat zoals altijd weer eens bij de nummer 1 van de plaatsingslijst, dat schijnt immers zo te moeten… Als het ware een traditie. Daarnaast zat ik ook bij een andere top 10 speler (de nummer 10 van de wereld) ingedeeld, terwijl ik zelf nummer 11 van de wereld ben, dus ik was 3e geplaatst.
Ik speelde niet slecht tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst, Peter Rosenmeier. Sterker nog, ik speelde zelfs goed! Ik had bij 1-1 gamestand de derde game goede winstkansen, maar verloor deze game helaas met 16-18, waarna ik in vier games verloor. Ook tegen de nummer 10 van de wereld, David Wetherill, verloor ik met 1-3. Ik won wel van de vierde speler in onze poule (3-0). Dus ik werd 3e in de poule en ging daardoor niet door naar de volgende ronde van de top 6.

Dat was dus flink kl#te (om het zo maar eens in het Neanderthalers te zeggen..). En aangezien ik dacht dat de eis voor vormbehoud een kwartfinaleplek was, dacht ik in eerste instantie dat ik geen vormbehoud voor NOC*NSF getoond had. Echter, de hoofdcoach, Johan, herinnerde mij dat de eis van NOC*NSF niet “een kwartfinale” was, maar een plaats in de top 8 van dit toernooi! De eis van NOC*NSF is om precies te zijn: “Een plek bij de eerste acht op de geschoonde eindrangschikking van een nader aan te wijzen dertig punten toernooi in 2008.”

Aangezien ik derde in mijn poule werd, was ik met de andere twee nummers drie als nummer 7 t/m 9 geeindigd. Echter, van deze drie heb ik wel het beste gamesaldo! Daarnaast zat ik bij de nummer 2 en de nummer 4 van de eindrangschikking in de poule (de nummer 1 van de plaatsingslijst verloor van de nummer 4 van de plaatsingslijst met miniem verschil) en zat degene met het slechtste gamesaldo (zeg maar de nummer 9) in de poule met de nummer 5 en de nummer 6 van de eindrangschikking. De Poolse organisatie heeft mij inderdaad ook als nummer 7 van de eindrangschikking vastgesteld.
Dus ik hoop dat deze eindrangschikking ook door NOC*NSF als zodanig gehanteerd wordt. Dat zou immers betekenen dat ik volgens NOC*NSF bij de eerste acht van dit toernooi geeindigd ben en zodoende vormbehoud getoond heb! 😀
Aangezien de Poolse organisatie deze eindrangschikking vastgesteld heeft, heb ik er ook vertrouwen in dat deze prestatie goed genoeg is voor vormbehoud en daarmee voor kwalificatie. Maar zolang ik geen zekerheid heb, kan ik alleen maar afwachten…

Naast deze single-wedstrijden was een lichtpunt dat ik in de teamwedstrijden van de nummer 5 van de wereld, Alexandr Esaulov, eindelijk weer eens won! Ik kwam wat ongelukkig 0-2 achter, daarna 1-2 maar 7-10 dus drie matchpoints tegen. Maar ik kon deze matchpoints wegwerken en uiteindelijk ook nog in vijf games winnen! Dat was wel iets wat het toernooi voor mij wat kleur gaf. 😀

Ook was dit het allerlaatste toernooi van mijn partner Harold. En nu écht het allerlaatste toernooi (hij was na de WK 2006 en de EK 2007 eigenlijk ook al gestopt.. 😛 ). We hebben er nog een leuke avond van gemaakt met enkele andere spelers, speelsters, coaches. Een rustige, mooie laatste avond van zijn lange, succesvolle carrière.

Aanstaande week heb ik weer een toernooi. Ja, het circus gaat gewoon door… Ditmaal in Slowakije. Het zou leuk zijn als ik eens een keertje niet bij Peter Rosenmeier of Daniel Arnold in de poule zou zitten. Daar heb ik de laatste maanden nu wel even genoeg tegen gespeeld..

tot na Slowakije!

groetjes,
Nico

Home

Eén reactie | Eén reaction op “vormbehoud getoond?”

  1. Mike zegt:

    Veel succes met de laatste voorbereidingen voor je verdediging, tot 9 juni.