Tweede wedstrijd gewonnen!

Zoals m’n website-beheerders al hebben laten weten op deze site, heb ik ook mijn tweede wedstrijd gewonnen! Tegen mijn ‘held’ Simon Itkonen uit Zweden, de nummer 3 van de wereld. Voor mij is Itkonen een ‘held’ vanwege zijn handicap. Door zijn verdraaide armen kan hij alleen forehand spelen, zoals penhouder-spelers (meestal Aziaten) dat ook doen, maar hij heeft ook nog een flinke handicap aan de benen. Daarom speelt Itkonen met heel veel risico. Zijn service is hard met bijzonder veel effect, en zijn forehand is een straaljager! En dat geluid dat van zijn bat met vrij dik geplakte rubber komt als hij weer eens een bal vol in knalt… Fantastisch! 😀
“Rubber” zei ik trouwens in enkelvoud, omdat hij maar één rubber heeft. Omdat hij alleen maar forehand kan spelen, gebruikt hij dus geen backhand rubber, dus die kant heeft-ie rood geverfd.

In elk geval wist ik van te voren dat ik heel goed moest serveren om een kans te maken en dat ik op zijn service af en toe risico moest nemen. En proberen veel hoeken te maken en in de backhand vast zetten, maar dat is lastig op zijn service…
De eerste game verloor ik met 18-20! Dat was even een mentale dreun, maar ik wist in elk geval dat m’n service heel goed liep. Meer risico nemen op zijn service, was het devies. Ook als ik het tempo uit de service van Itkonen wilde halen: meer armbeweging. Dat hielp en ik won de tweede en derde game met respectievelijk 11-5 en 11-9. De vierde game vocht Itkonen zich langszij: 9-11. De vijfde game kwam ik goed uit de startblokken en via 4-0 werd het 9-4. Daarna kwam Itkonen terug tot 10-7! Ik nam een time-out, even het tempo eruit. Na de time-out ving ik de laatste service van Itkonen goed op. De rally ontaarde in topspin-over-topspin. In de rally maakte Itkonen de fout: 11-7 en weer in een slopende partij 3-2 in games winst!

Na de wedstrijd even een omhelzing: Itkonen en ik zijn goede vrienden in het circuit. We wisten dat dit onze laatste wedstrijd zou zijn. Itkonen stopt overigens ook na deze Paralympische Spelen.

Het gaat dus geweldig! 😀 Ik kan nu al zeggen dat ik een fantastisch toernooi gespeeld heb, want ik heb nu van twee hoger geplaatste spelers gewonnen en m’n spel is goed. Maar ik heb een goede kans op de halve finale te bereiken. Hiervoor moet ik mijn derde wedstrijd ook winnen, tegen Rungroj. Morgen over deze wedstrijd weer een verslag!

Home

8 reacties | 8 reactions op “Tweede wedstrijd gewonnen!”

 1. Erica zegt:

  Yesss dat gaat goed joh! ff de nummer 3 geplaatst weggespeeld!

  Ik zit op het programma te kijken op die website die jij had doorgegeven, maar het programma klopt niet. Er staat dat jij vanmiddag mogelijk een kwartfinale moet spelen.. maar je moet vandaag toch alleen nog je poule-wedstrijd spelen?

  In ieder geval heeeeel veel succes!!

 2. Roel zegt:

  Ha Nico,

  Nog steeds goed bezig zie ik! Fantastisch! En natuurlijk ook veel succes met je volgende pot!

 3. Matthijs zegt:

  Klasse prestatie. Succes! Groet, Matthijs

 4. Frank van der Velde zegt:

  Hey Nico gefeliciteerd man.. blij dat het zo goed gaat.. je vertelde al tegen iedereen maak je een kans als je 100% je best maar doet en veel plezier beleefd..

  groeten Frank

 5. Wouter zegt:

  Zag je net op tv, chapeau! Zal het nu vanaf de site volgen en nog succes drmee!

 6. Ton zegt:

  dag Nico

  succes met je halve finale kerel, wat ben je goed bezig :D:D als je metaal mee terug neemt dan leef ik volledig mee, voelt voor mij dan ook zo dat ik een bijdrage geleverd heb

  greetz

 7. Lex en Tineke Meijer zegt:

  Hallo Nico,
  We volgden je prestaties op teletekst: fantastisch! en nu die bronzen plak halen ! Succes en geniet van je vrienden daar en groet aan je ouders.
  Lex en Tineke Meijer, Bunnik

 8. Marianne Engel zegt:

  Beste Nico,
  Namens alle docenten en leerlingen van het Christelijjk Lyceum Zeist gefeliciteerd met de behaalde resultaten en succes!