toernooi Polen: doel kwartfinale

Sinds een week weer terug uit Slovenie en woensdag vertrekken we alweer naar Polen, voor het tweede kwalificatietoernooi. Dat wordt voor mij heel belangrijk, aangezien het mij in Slovenie niet gelukt is de kwartfinale te bereiken, dus de laatste 8. Ik bereikte namelijk de laatste 10… Heel zuur, want hoewel de loting bijzonder tegenzat, speelde ik heel erg goed. In de poule zat ik bij de nummer 1 van de wereld! En ik was twee-en-een-halve game zowaar beter! Ik kwam 2-1 in games voor en 5-1 in de vierde game, maar door een goede time-out trok de nummer 1, Daniel Arnold, alsnog de game naar zich toe. De beslissende game stond ik zelfs met 5-0 voor, maar ook hier kwam Arnold nog langszij en er net overheen: 9-11 in de beslissende game.

Daarna won ik wel van de nummer 14 van de wereld en zat ik helaas niet met een bye in de kwartfinale, maar liet het lot mij spelen in de ronde van de laatste 10, tegen de nummer 3 van de wereld, mijn ´held´ Simon Itkonen uit Zweden want wat vind ik het fantastisch hoe hij tafeltennist! Helaas kwam ik een beetje ongelukkig met 0-2 in games achter, toen 1-2 en 10-6 in de vierde game voor mij maar helaas werd het 16-18 in de vierde game voor Itkonen. 

Ook in het teamtoernooi speelde ik enkele opvallende wedstrijden. Tegen de Kroaat Obilinovic, een lastige lange noppenspeler, kwam ik in de vierde game met 0-6 achter, pareerde ik drie smashes en in plaats van 0-7 wordt het 1-6, waarna ik 7-6 voorkom! Via 7-9 achter werd het daarna alsnog 11-9 voor mij…
En in de teamwedstrijd om het brons won ik toen WEL van Itkonen, nadat ik mijn reserveplank had gepakt omdat mijn ´echte´ batje niet echt meer deed wat ik wilde.

Als ik overall gezien kijk naar mijn performance, dan vind ik dat ik heel goed gespeeld heb, alleen lukte het net niet de belangrijke punten binnen te harken..

Dus nu moet ik in Polen de kwartfinale halen voor vormbehoud en daarmee kwalificatie voor NOC*NSF. Aangezien Polen minder sterk bezet is dan Slovenie heb ik hier betere kansen. En als ik zo speel zoals in Slovenie, dan heb ik er alle vertrouwen in.

Sturen jullie je geestelijke mantra´s mijn kant op? Alvast bedankt! 😀

Home

2 reacties | 2 reactions op “toernooi Polen: doel kwartfinale”

  1. mireille en chris zegt:

    NICO! NICO! NICO !NICO! NICO! ENZOVOORTS…. is dit een goeie mantra?

    In iedergeval ontzettend veel succes in POLEN!

  2. Simon Gribling zegt:

    Zet hem op, Nico.