Naar China!

Morgen is het zover: wij (de vijf genomineerde Gerben, Tonnie, Ronald, Kelly en ik, twee coaches Johan L en Lumen en fysiotherapeut Johan B) vertrekken naar China! Daar zullen we de meeste dagen ongeveer vijf uur trainen. Na deze trainingsstage van tien dagen zullen we onze ‘tour-de-Azie’ vervolgen met een vlucht naar Hong Kong, waar we een toernooi zullen spelen. Op 24 juli zal dit avontuur ten einde zijn en vliegen we terug naar Nederland. 
Afgelopen weken heb ik weinig aan tafeltennis gedaan. Wel heb ik veel gefitnesst (bij sportcentrum Olympos en thuis oefeningen), maar even het koppie leeggemaakt wat betreft de pingpongballetjes… Ook heb ik een hoop dingen moeten regelen i.v.m. de A-status. Deze topsportstatus heb ik van NOC*NSF gekregen omdat ik genomineerd ben voor de Paralympische Spelen. Verder heb ik eindelijk weer wat tijd gehad voor m’n sociale leventje 😀 : ik had tijd om een concert van XYP, de band waar Christon deel van uit maakt, te bezoeken en heb twee vrienden bezocht. Ook kon ik een weekendje naar m’n vriendin! En verder kon ik ook naar het feestje van m’n opa en oma die 60 jaar getrouwd zijn! Dit is echt heel veel voor mij. Het lijkt allemaal wat beperkt als sociaal leven, maar dat is nou eenmaal de consequentie van topsport… 🙁

Ook had ik zaterdag gelukkig de tijd om de Sportwaarderingsprijs van de stad Nieuwegein in ontvangst te nemen! Deze waarderingsprijs wordt door de Sportraad van Nieuwegein toegekend aan Nieuwegeinse sporters die een bijzondere sportprestatie neergezet hebben. Een mooie blijk van waardering, waar ik heel blij mee ben 😀
Verder ben ik vandaag op de studio van Radio 9 geweest, waar ik geinterviewd ben. En nu rust ik nog een beetje uit. Morgen ga ik naar m’n ouders en pak ik m’n koffer in. En dan is het echt zover… Een grote droom van me komt uit: als tafeltennisser naar China gaan.
Ik weet niet of dit mooier gaat worden dan mijn deelnames aan de Paralympische Spelen (was namelijk een andere grote droom van me), maar onvergetelijk wordt het zeker…  China, het tafeltennis-Mekka! Het land van zo verschrikkelijk veel mensen. Het land van een van m’n sporthelden, Ma Lin. Het land waar ik op 13 juli 26 jaar zal worden (denkt u dan aub aan me: ik train op m’n verjaardag dan vijf uur..!).

Ik heb er ongelofelijk veel zin in! Ik ben benieuwd naar China! Het kriebelt nu al!

China, het land van tafeltennis… We komen er aan! En ik weet nu al, dat ik het nooit zal vergeten…

Home

Reacties zijn gesloten.