Loting

Gisteren is de loting voor het tafeltennis verricht. Voor mij is de volgende loting eruit gerold:

– Simon Itkonen, Zweden, nummer 3 van de plaatsingslijst (nummer 3 op de wereldranglijst)
– Michael Jensen, Denemarken, nummer 7 van de plaatsingslijst (nummer 7 op de wereldranglijst)
– Rungroj Thainiyom, Thailand, nummer 15 van de plaatsingslijst (nummer 19 op de wereldranglijst)

Zelf ben ik overigens nummer 11 van de plaatsingslijst en ook nummer 11 op de wereldranglijst. Zoals te zien zijn twee van mijn tegenstanders hoger geplaatst dan ik, maar alle drie zijn het goede tegenstanders. Itkonen won op de laatste WK brons in de singles en werd 4e op de laatste EK; Jensen was samen met de andere Deense speler, Peter Rosenmeier, Europees Kampioen in de teams in 2005 en won met Rosenmeier ook een medaille in de teams op de laatste WK en de laatste EK; Rungroj is een jonge, talentvolle speler en de huidige Aziatisch Kampioen in de singles.
Uiteraard heb ik zelf ook wel eens wat redelijke prestaties neergezet 😉 En verder zijn dit wel alle drie spelers die mij goed liggen wat betreft hun spelsysteem. Tegen alle drie heb ik zeker kansen met mijn spelsysteem en, misschien nog wel belangrijker, tegen alledrie heb ik de laatste ontmoeting gewonnen.

Er zijn dus zeker mogelijkheden in deze drie poulewedstrijden, en aangezien onze voorbereiding op dit toernooi heel goed geweest is, heb ik er vertrouwen in dat ik het al mijn tegenstanders in elk geval heel lastig kan maken!

Morgen om 10.40 uur Chinese tijd begin ik tegen Jensen. Ik heb er in elk geval zin in! 😀

 

P.S. het programma van mijn wedstrijden staat op de pagina ‘wat informatie over de Paralympische Spelen’, maar hier is de link van NOC*NSF waar het programma van alle Nederlandse Paralympische sporters naar Nederlandse tijd staat: http://www.sport.nl/psbeijing/nederlandsparalympischteam/programma/

Home

2 reacties | 2 reactions op “Loting”

 1. Gerard Rutting zegt:

  Hallo Nico,

  Wil Cattie (GSVA) heeft mij op het spoor gezet je blog te volgen.
  Graag wil ik je veel succes wensen in al je wedstrijden.
  Weet je dat nr. 11 het “gekkengetal” is? MAAK ZE GEK !

  Vriendelijke groeten,

  Gerard

 2. Herman zegt:

  Ni Hao vanuit Xi’an!

  Maak ze idd maar gek! Helemaal gek! Veel succes, zie je morgen hopelijk! Ik stap nu bijna in de trein en kom om uurtje of 8 ’s ochtends aan in Beijing.

  Herman