Liverpool 2008: twee keer zilver!!

Sinds gister zijn we weer terug uit Liverpool, Engeland, waar we een toernooi gespeeld hebben. De gehele Nederlandse ploeg heeft één of meerdere medailles gehaald. Zelf heb ik zowel in de singles als in het team zilver gewonnen 🙂  Qua spel ben ik zeker tevreden: in vrijwel alle partijen was ik in aanvallend opzicht zeer sterk. Mijn beste wedstrijden speelde ik tegen de Denen Jensen (halve finale singles) en tegen Rosenmeier (finale team). Hoewel ik net niet kon winnen van Rosenmeier, was het een fantastische partij van beide zijden! Met lange, attractieve rallies, overnames, ballen-langs-het-net en ga zo maar door! Tegen Jensen was het een wedstrijd waarin ik zeer dominant was, aanvallend bijna foutloos en vooral heel erg consequent. Bijzonder tevreden kan ik dus terug kijken op dit toernooi.
Smetje was dat in de kwartfinale van de singles mijn tegenstander Simon Itkonen (Zweden) bij 2-2 stand in games moest opgeven vanwege een blessure aan z’n hamstring. Ik speelde wel heel goed, maar toch, een gelukje als de nummer 2 van de plaatsingslijst opgeeft. Zelf was ik overigens 5de geplaatst.

Verder was het een leuke ervaring om met David Wetherill (Engeland) de teamwedstrijden te spelen. Aangezien Harold nog moet herstellen van de operatie aan zijn nek (hij had een nekhernia), is Harold nog wel een tijdje uitgeschakeld. Maar met David was het erg leuk, we voelden elkaar goed aan, getuige het feit dat we alle dubbels gewonnen hebben! 🙂

Helaas was het toernooi niet zo goed georganiseerd qua tijdschema. Schema’s bleken niet correct, foutjes waardoor het hele schema verbeterd moest worden, met de hand! Er liep dus van alles uit, wedstrijden liepen uren vertraging op en schema’s werden steeds onlogischer… Op de derde dag speelde ik daardoor maar liefst 9 (negen!) wedstrijden… En werd ik (en alle klasse 6-spelers) geacht om van 9.00 uur tot en met 15.00 uur aan één stuk door te spelen… Eerst de laatste poulewedstrijd van het team, daarna de halve finale, daarna de finale en daarna de 1e ronde van de singles! Gekkenwerk natuurlijk. We hebben al een handicap, en dan zouden we ook nog zo’n 6 uur bijna non-stop moeten spelen. Hebben we dus niet gedaan: na de halve finale team hebben de Denen en ik besloten om gewoon maar een lunchbreak te houden. Jammer voor de organisatie, moeten ze het toernooi maar beter plannen…
Komende tijd zal ik veel trainen en mijn scriptie afmaken. En verder zal ik met m’n teamgenoten in de laatste wedstrijden nog flink aan de bak moeten om niet door het putje te gaan… We staan nu in de degradatiezone, dus het wordt nog heel spannend.
Die scriptie dan, dat is bijna een gebed zonder einde, maar het wordt wel wat moois! Voorlopig zijn alle begeleiders nog zeer tevreden 🙂 Mijn planning is, dat mijn scriptie over een maand helemaal af, klaar, finished, mooi en kloppend is. Of mijn planning reeel is? Dat laat ik over een maand weten…

Home

Eén reactie | Eén reaction op “Liverpool 2008: twee keer zilver!!”

  1. Alex zegt:

    Heej top coach,

    Gefeliciteerd met de medailles! Was je trouwens nog door de keuring gekomen toen ik je in het UMC zag?

    Groetjes van mij en de rest van de fam 😉