Lid van Verdienste NTTB, uitzending NOS Paralympische Spelen, en ‘richting werk’

 Zo! Daar zijn we dan in het nieuwe jaar, 2009 alweer, wat gaat de tijd hard… 2009, het eerste jaar dat ik geen topsporter meer ben. 2009, het jaar dat ik (hopelijk en waarschijnlijk) zal beginnen met ‘echt’ werk: betaald en in een vast dienstverband. 2009, het jaar dat ik (ook hopelijk en ook waarschijnlijk) ga verhuizen. Kortom: het jaar van de start van een nieuw hoofdstuk.

Dat werk, het goede nieuws is, de eerste stapjes zijn gezet. Zo heb ik afgelopen week een goed gesprek gehad met een bemiddelingsbureau dat bemiddelt tussen werkgevers op zoek naar universitair afgestudeerden en die universitair afgestudeerden dus. Dit bureau werft en selecteert voor deze werkgevers de beste kandidaten en voor deze kandidaten zoekt dit bureau de beste functie/werkgever.
Ook heb ik een gesprek gehad met de stichting Spieren voor Spieren. Tijdens het jubileum van de kunstgallerie First Class Art (waarvoor ik een paar maanden geleden een tafeltennisdemonstratie heb gegeven) waarbij de opbrengsten ten goede kwamen aan de stichting Spieren voor Spieren, heb ik met de afgevaardige van deze stichting een babbeltje gemaakt waarbij hij zei dat ik heel goed bij deze stichting zou passen. Uiteraard omdat ik zelf ook een spierziekte heb, maar ook omdat ik nu door de bronzen medaille enige bekendheid heb. En afgelopen week heb ik dus met zijn collega een gesprek gehad. Wellicht dat daar ook iets uit voorkomt.

En hoe ziet mijn leven er verder uit? Op dit moment heb ik een kleine oorontsteking, maar dat is te negeren. Met kerst ben ik bij mijn ouders geweest en met Oud en Nieuw bij vrienden en vriendinnen in Hilvarenbeek. Erg gezellig! Ook de borrel bij m’n ouwe cluppie Otio was heel gezellig 🙂
Nu ben ik nog lichamelijk een beetje in struggle om mijn levensmanier wat betreft ‘bedtrijd’ aan te passen (eerder naar bed en eerder op.. dit vergt nog wat oefening..). Dat doe ik ook een beetje uit noodzaak: ergens is er een buur (of boven me, of naast me) die het nodig vindt om elke ochtend tussen 7 en 8 uur de muziek (met flinke bas) hard genoeg aan te zetten. Met ‘hard genoeg’ bedoel ik dan, dat ik er wakker van word. Uiteraard is dit niet expres, denk ik.. Maar dan aan mij de taak om hier een beetje op in te spelen, en dat moet toch ook sowieso als ik echt een regelmatige baan heb.

Die heb ik nu dus nog niet, maar zoals al gememoreerd, ik werk al wel op freelance basis voor www.tafeltennis.nu en www.jeugdtafeltennis.nu . Ik heb al enkele stukjes/columns geschreven, al verslag gedaan van een promotiewedstrijd en al wat spelers geinterviewd. Tot eind januari heb ik in elk geval nog een paar klussen voor deze sites te doen. Zo is er komend weekend de Afdelingskampioenschappen in de regio Midden (Utrecht en wat omstreken) en eind januari de Europese Jeugd Top-10 waar ook enkele Nederlandse spelers en speelsters aan meedoen. Van dit soort evenementen doe ik verslag en zal ik diverse spelers/speelsters interviewen. Dit is echt heel leuk om te doen!

Daarnaast nog drie heel leuke dingen om te melden 😀 :
1) Kelly van Zon en ik zijn beiden benoemd tot Lid van Verdienste van de Nederlandse TafelTennisBond. Dit gebeurde tijdens de NTTB Masters (voor mensen zonder handicap) eind december. Een grote eer!
2) Afgelopen 29 december 2008 was bij de NOS de terugblik op de Paralympische Spelen te zien. Voor deze terugblik zijn er een aantal Paralympische sporters geinterviewd. Eén van hen ben ik. Het is een prachtige uitzending geworden. Voor degenen die de uitzending gemist hebben: op internet is deze te zien, de link is: http://player.omroep.nl/?aflID=8538830
3) Zowel in Utrecht als in Nieuwegein ben ik genomineerd/kandidaat gesteld voor Sportman van het Jaar! Ook een grote eer en ook erg leuk 🙂  Het zou helemaal geweldig zijn als ik ergens ook echt tot Sportman van het Jaar verkozen wordt, maar dat ik in elk geval bij de kandidaten zit, is natuurlijk al fantastisch.

 
Tot zover!
bye,
Nico

Home

Eén reactie | Eén reaction op “Lid van Verdienste NTTB, uitzending NOS Paralympische Spelen, en ‘richting werk’”

  1. Ben zegt:

    Hey Nico,

    ik ben er bij, als je op 9 februari tot Sportman van 2008 wordt verkozen (in Utrecht)!
    Zie je dan!