kwalificatietoernooien..!

Deze maand wordt een belangrijke maand op tafeltennisgebied: in deze maand vinden namelijk drie toernooien plaats waar ik/wij aan deelnemen, waarvan er twee door NOC*NSF aangewezen zijn als kwalificatietoernooien voor de Paralympische Spelen. Op deze twee toernooien moeten degenen die eventueel naar de Spelen zouden kunnen gaan, goede prestaties neerzetten.

Zoals waarschijnlijk wel bekend is, heb ik al wel een nominatie van NOC*NSF voor de Paralympische Spelen (omdat ik vorig jaar aan de nominatie-eis van NOC*NSF voldaan heb). Echter, om mij helemaal definitief te plaatsen voor de Paralympische Spelen (ofwel, kwalificeren) volgens de eisen van NOC*NSF moet ik op één van deze twee toernooien een kwartfinale halen.

De twee toernooien in kwestie zijn Slovenie en Polen. En naar Slovenie reis ik morgen af.. Dat toernooi is trouwens supersterk bezet: de hele top 10 van de wereldranglijst is aanwezig! En ik ben nummer 11.. En daarnaast is ook de Amerikaans Kampioen en de Aziatisch Kampioen aanwezig…! Dus een kwartfinale halen wordt heel moeilijk. Maar niet onmogelijk! Als ik goed speel, dan is dat mogelijk, ook al is het heel moeilijk.
En anders heb ik in Polen een goede mogelijkheid. Daar komen ‘slechts’ 6 spelers van de top 10 en ben ik zelf 7e geplaatst, dus daar heb ik het helemaal in eigen hand, zullen we maar zeggen.

Het blijft toch altijd een beetje dubbel-gevoel: ook al heb je als topsporter al een kwalificatie van de internationale bond, in Nederland moet je dan ook nog aan de eisen van NOC*NSF voldoen. Of dat eerlijk, handig, nuttig en wat al niet meer is, dat weet ik niet, maar het is nu eenmaal zoals het is. De regels zijn bekend, en wij topsporters uit Nederland zullen het ermee moeten doen…

groetjes,
Nico

Home

Reacties zijn gesloten.