Korea: acclimatisatie en training

Een goedenavond! Tenminste, hier in Korea is het nu avond. HierĀ het eerste blog vanuit het Verre Oosten. šŸ™‚

Een korte update, omdat ik zo m’n bed induik. Morgen gaat om 7.10 uur (Koreaanse tijd, zeven uurĀ later dan in Nederland) de wekker weer. Korte samenvatting:Ā het is hier fantastisch!
Allereerst is het weer al stukken beter dan in Nederland, het is hier tenminste echt zomer. In de zon tellen we een behaaglijke 28 graden, soms nog iets warmer. Ook het hotel is heel erg goed, mooie kamers, prima eten en ook nog eens een mooi uitzicht vanaf de zevende etage.

Vanaf maandag zijn we, na een dagje rust na de reis, begonnen met onze trainingen. Geen ‘werk’-trainingen: de nadruk ligt nu op wennen aan het klimaat, het tijdsverschil en weer balgevoel en ritme krijgen. Dus 1 a 2 keer ongeveer 2 uur trainen per dag, bestaande een paar oefeningetjes en daarna wat potjes. Een aangename verrassing is, dat vanaf dinsdag ook een Koreaanse selectie trainden in de accommodatie waar wij trainden. Deze selectie is een damesselectie, gesponsord door Hyundai. Het niveau van deze damesselectie is ontzettend hoog. Hoewel dit niet de nationale selectie van Korea is, is het niveau van deze dames (veel) hoger dan de Nederlandse eredivisie bij de dames. Verder trainden er vaak ook nog twee jonge jongens mee, van een zogenaamd High School-team. Tijdens onze training hebben de coaches overlegd met de Koreanen: ze vonden het prima om de helft van de training met ons te trainen en daarna wedstrijdjes tegen ons te spelen. Hartstikke leuk! šŸ˜€
Zelf was ik kansloos tegen deze dames, ik heb een keer een game gewonnen! (woehoe!) Ronald, TonnieĀ en Gerben wisten enkele malen een wedstrijd te winnen, maar tegen de sterkste dames konden zij ook niet winnen. Dat zegt genoeg over het niveau! De High School jongens hebben een wat lager niveau. Gerben, Ronald en Tonnie zijn voor hen te goed en Kelly en ik kunnen goed meekomen tegen deze knapen. Van deze jongens heb ik ook al een paar keer kunnen winnen, maar ook zij zijn goede spelers.

Kortom: het verblijf in Korea is tot dusver helemaal geweldig! Prima locatie en zeer goede sparringpartners.
Tot zover dit blog: vrijdag aanstaande hebben wij een vrije dag. Dan een wat uitgebreider stukje, met wat meer aandacht voor enkele bijzonder interessante gebeurtenissen buiten het tafeltennis om.

Ā 

De titel van dat volgende blog? “Paralympische tafeltennisselectie gedold door 13-jarige kinderen.”

En dat is geen grap…

bye,
Nico

Home

2 reacties | 2 reactions op “Korea: acclimatisatie en training”

 1. mireille en chris zegt:

  Hoezo, je was kansloos tegen de dames?
  Je hebt toch je charmes?
  Heb je die niet in de strijd gegooid?

  Fijn te horen dat je je vermaakt.

  Succes de komende tijd!

  Groetjes uit Rotterdam

 2. Ben zegt:

  En hoe zit dat met het eten daar?
  Ik ben een fan van Koreaans eten!
  Daar moet je gewoon beter van gaan tafeltennissen…….