Demonstraties, clinics en voorlichting

Sinds Nico gestopt is als topsporter, speelt hij nog één keer per week in de afdelingscompetitie bij zijn clubje waar hij begon als competitiespeler: Otio. Soms is er ook nog tijd voor een recreatief toernooitje.

Wat Nico verder met enige regelmaat doet, is het geven van demonstraties, clinics en presentaties en voorlichting over de Paralympische en Olympische Spelen, tafeltennis en zijn handicap. Dit doet Nico op diverse gelegenheden: op scholen, sportdagen, bedrijfsdagen of andere activiteiten. Voor een impressie, zie het filmpje van een scholenbezoek in Overvecht.

Prijzen van demonstraties, clinics, presentaties en voorlichting zijn nader overeen te komen. Van deze opbrengst gaat een deel naar Stichting Spieren voor Spieren en een deel gaat in de pot voor Plan Nederland. Momenteel is Nico al sponsor van één kind. Als de ‘Plan-pot’ op 1000 euro staat, dan zal Nico sponsor worden van een tweede kind. Op dit moment staat de Plan-pot op 33 euro.

Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Dit doet de stichting via fondsenwerving. Het geld wordt gebruikt voor onderzoek naar spierziekten en behandeling van kinderen met een spierziekte. Ook worden er jaarlijks enkele leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen met een spierziekte.

Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Dit doet Plan via kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Meer info? Via nicoblok@hotmail.com is Nico bereikbaar.