Halve finale helaas verloren…

Mijn website-beheerders hebben al de uitslag van mijn derde wedstrijd in de poule doorgegeven: winst op Rungroj, de kampioen van Azie. In een heel goede wedstrijd won ik 3-0. Na de wedstrijd was de ontlading groot, de halve finale was bereikt! Mijn mooiste prestatie ooit, samen met de zilveren medaille op de WK in de singles in 2002.

Vandaag moest ik in de halve finale tegen de nummer 1, Paralympisch Kampioen/Wereldkampioen/Europees Kampioen, Daniel Arnold uit Duitsland. Hoewel ik goed speelde, was Arnold toch de betere. De eerste game was duidelijk voor Arnold. De tweede game stond ik 4-8 achter, maar kon ik me terugknokken. Ik kwam zelfs 10-9 voor, nam toen risico op het servicepunt van Arnold, miste net en verloor net de game met 10-12. Toch kon ik daarna wel de derde game met 11-7 naar me toe trekken. De vierde game kon ik bijblijven tot halverwege de game. Daarna maakte ik wat foutjes maar sloeg Arnold ook een paar fraaie ballen, waardoor Arnold de vierde game verdiend won en daarmee de wedstrijd met 3-1.

Verder bereikten ook Gerben en Kelly de halve finales! Helaas verloren zij beiden ook hun halve finale. Wij drieen spelen morgen dus allemaal voor de bronzen medaille. Laten we hopen dat één van ons in elk geval deze bronzen medaille-wedstrijd wint, zodat we in elk geval met een medaille terug naar Nederland gaan! Het mooiste zou natuurlijk zijn als we allemaal brons zouden winnen! 😉
Ik moet deze wedstrijd tegen Rainer Schmidt spelen. Een zeer agressieve Duitser die met veel topspin speelt, nummer 5 op de wereldranglijst. Deze Schmidt won op de Paralympische Spelen in 1992 goud in de singles en in 2004 zilver in de singles, en ook in het team won hij goud op de Paralympische Spelen. Daarnaast won hij ook karrevrachten medailles op de WK’s en EK’s, al vanaf 1988. Schmidt verloor op deze Paralympics de halve finale tegen de sterke Deen Peter Rosenmeier, de nummer 2 van de wereld. De finale is dus Arnold, nummer 1 van de plaatsingslijst, tegen Rosenmeier. Ik ga morgen om het brons spelen tegen Rainer Schmidt.

Voor mij wordt het dus ook mijn allerlaatste wedstrijd uit mijn topsportcarrière… Het wordt morgen zeker een bijzonder moment: een einde van een periode in mijn leven en daarmee een begin van een nieuwe periode in mijn leven, een nieuw leven zonder topsport.

Hoewel ik al superblij ben met en trots ben op mijn Paralympische halve finale-plaats, ga ik morgen nog één keer alles op alles zetten om een Paralympische medaille te winnen!

Nog één keer lekker rossen! 😀

Home

14 reacties | 14 reactions op “Halve finale helaas verloren…”

 1. johan mastbroek zegt:

  Ha die Nico,

  Wat zonde dat je de zegereeks niet nog 1 (of liefst 2) potje(s) kon voortzetten. Maar tot op heden heb je het natuurlijk al geweldig gedaan. Ik hoop dat je goed raad weet met de topspinner tegen wie je om het brons moet strijden.
  Denk niet teveel aan het feit dat dit je laatste wedstrijd “op niveau” is. Dat moet je achteraf maar doen.

  Ik wens je alle succes van de wereld, en jij bent een van de weinigen tegen wie ik NIET hoef te zeggen: blijf positief!

  Na de spelen, als je niveau wat gezakt is, kunnen we misschien weer gelijkwaardig tegen elkaar ballen.

  Johan Mastbroek, UTTC.

 2. kor kramer zegt:

  hoi nico, de laatste maanden volgen we je zo goed mogelijk via de mail. en nu de laatste dagen ook via televisie en teletekst. hardstikke goed hoe je het tot nu toe gedaan hebt. jammer van de laatste partij. maar we hopen dat je er morgen nog een keer helemaal voor gaat we duimen voor je. heel veel succes. veel groeten vanuit schagen van anne mieke, kor conny lucas en tineke kramer …..

 3. Mike zegt:

  Lijkt me geen schande om van die man te verliezen.

  Het toernooi is gelukkig nog niet afgelopen, veel succes in de strijd om brons!

 4. Moniek ter Morsche zegt:

  Hey Nico!

  Jammer dat je de halve finale hebt verloren, nu heel veel succes in de strijd om het brons!!

  Groetjes, Moniek

 5. Yvonne Blokland zegt:

  Hey Nico,

  Heel veel succes morgen! En vergeet niet om van de wedstrijd te genieten 🙂

 6. Ben zegt:

  Hey bikkel,

  gooi d’r nog één keer alles tegenaan, en ga nog één keer lekker rossen.
  En ros die Schmidt!
  Geloof mij maar, brons is een heel erg mooie kleur!
  En je was vandaag (voor Sport in Beeld begrippen) vrij uitgebreid op tv, zag er goed uit!
  Plezier, morgen en de rest van de tijd daar nog in Peking.

 7. Tom Janssen zegt:

  Nico,

  Vanuit Limburg nogmaals bedankt voor de mooie momenten! Heel veel succes in je wedstrijd om de bronzen medaille!

  Groet uit Echt,

  Tom, Roel, Maarten en Maikel

 8. Roel zegt:

  He Nico,

  Succes vandaag! Nog 1 keer vlammen!

 9. Gerard Rutting zegt:

  Hoi Nico,

  Het is natuurlijk geweldig dat je zo ver bent gekomen tegen al die cracks. En was het niet Pierre de Coubertin die zei: “Meedoen is belangrijker dan winnen?” Een bronzen medaille zou desalniettemin een prachtige afsluiting zijn . . . . .

  Succes,
  Gerard

 10. melissa zegt:

  hey nico heel veel succes hoop dat je de bronsen plak binnen haald

  xxx

 11. Norbert zegt:

  Maar wel brons gewonnen!!
  Gefeliciteerd Nico, sterke prestatie met de hele wereldtop aanwezig.
  Heb je nu wat tijd voor sightseeing/Heineken Holland House?
  Groeten Norbert

 12. Rudy Verstappen zegt:

  Nico!

  Zie net op de site dat je een bronzen plak binnen hebt weten te slepen! Gefeliciteerd!!! Een prachtig einde voor je professionele carriere!

  Ik hoop je snel eens te treffen in Utrecht!

  Tot snel en geniet er nog van!

  Rudy

 13. Ruud zegt:

  Hoi Nico,

  Ik zie dat je inderdaad lekker gerost hebt. Een derde plaats! GEWELDIG.

  Ik zal er dit weekeinde eentje op nemen. Doe jij dat vooral ook. Geniet van de tijd dat je nog in Peking zit

  Groet,
  Ruud

 14. kor kramer zegt:

  hoi nico, van harte gefeliciteerd met je bronzen medaille. we hebben van je genoten, je hebt ons kippevel bezorgd. we hopen dat je er erg van hebt kunnen genieten. groet vanuit schagen anne mieke, kor conny lucas en tineke kramer