genomineerd voor Award (stem!) en bezoek basisschool

Een update met twee leuke nieuwtjes!

Allereerst ben ik genomineerd voor een Award! De stichting Eenheid is Kracht organiseert elk jaar hun Awardshow, waarin deze stichting awards uitreikt aan (internationale) personen en landen voor hun inzet en verrichtingen voor gelijkheid, eenheid, respect en verzet tegen discriminatie. Er worden verschillende awards uitgereikt.
Eén daarvan is de Kleuren Award. Dit is “een onderscheiding voor een Bekende Nederlander die kleur geeft aan de samenleving en mensen met elkaar bindt. Omdat gaststad Rotterdam dit jaar is benoemd tot jongerenhoofdstad van Europa, gaat de Kleurenaward dit jaar naar een jongere onder de 30 jaar.”

Voor deze Kleuren Award heeft de nominatie commissie van deze stichting mij genomineerd. Ik vind het een heel grote eer en erg mooi. Ik doe wat ik kan om een (klein) steentje bij te dragen aan gelijke (arbeids-)kansen voor mensen met een handicap, en in het bijzonder Wajongers, maar het is mooi dat het door een nominatie commissie zo gewaardeerd wordt!  😀

Of ik inderdaad deze Kleuren Award ontvang, hangt mede van de mensen af die stemmen. De uitslag van deze award wordt voor 50% door de jury bepaald, en ook voor 50% door de stemmers. Wil je op mij stemmen? Dat kan door de volgende link aan te klikken: http://www.eenheidiskracht.nl/stemmen.html

Hier kun  je ook de andere genomineerden voor deze award (en ook de genomineerden voor de Actief Burgerschap Award) zien. Mijn mede-genomineerden zijn Tofik Dibi en Jan-Jaap van der Wal 🙂
Meer over alle awards is hier te lezen.
Natuurlijk zou ik heel leuk vinden om de Kleuren Award te winnen, en ik hoop dus dat als je dit stukje toch leest, ook even op me stemt 😉 Maar ik vind het al heel leuk en een grote eer dat ik uberhaupt bij de genomineerden behoor.

Verder heb ik deze week een bezoekje gebracht aan basisschool De Vlieger in het pittoreske Landhorst. Landhorst is een klein plaatsje met, naar zeggen, zo’n 700 inwoners 🙂
Een leerlinge van deze basisschool had namelijk met een landelijke spreekbeurtwedstrijd een prijs gewonnen: een outdoor-tafeltennistafel! Deze leerlinge, Janneke Peeters, had een heel mooie spreekbeurt gehouden over haar tante Femke, die het syndroom van Down heeft. In deze spreekbeurt heeft Janneke op prachtige wijze de boodschap overgebracht dat mensen met een handicap helemaal niet zo ‘anders’ zijn, en ook talenten en vaardigheden hebben, hobby’s, vrienden en levensdoelen. Geweldig dat Janneke dat op deze wijze gedaan heeft.
Deze spreekbeurtwedstrijd was georganiseerd door de Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN). De VGN heeft mij benaderd of ik deze outdoor-tafeltennistafel officieel wilde overhandigen. Dat leek mij hartstikke leuk en dat heb ik dus gedaan. Dit gebeurde in de pauze, waarbij Janneke ‘haar’ tafel mocht onthullen, in het bijzijn van alle leerlingen en scholieren, haar ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk tante Femke zelf. Uiteraard moesten wij ook even tafeltennissen op de gloednieuwe tafel. Janneke en Femke hebben samen een paar ballen met mij geslagen, zie hieronder de foto.
dsc00559

Daarna ben ik nog in alle klassen geweest. Ik heb veel vragen beantwoord, veel handtekeningen uitgedeeld en ook mijn bronzen medaille van de Paralympische Spelen laten zien.
Het was een heel mooie dag 🙂

Home

Reacties zijn gesloten.