EK in Slovenie

hoi luitjes, hier zijn we weer met een update.

Het is weer even geleden, maar ik heb het bijzonder druk met mijn Wajong-onderzoek en natuurlijk ook met trainen voor de EK. Die EK, daar gaan we morgen trouwens naartoe. Morgenavond vliegen we rechtstreeks naar Slovenie. De EK wordt gehouden in Kransjka Gora, de zaal waar ik eerder dit jaar een sterk bezet toernooi won. Hopelijk is Kransjka Gora me nu weer goed gezind ūüôā Vanavond ga ik nog even ballen bij m’n oude clubje Otio. Dat weet nog niemand daar, maar daar komen ze gauw genoeg achter ūüėõ (tenminste, als de zaal uberhaupt open is?)

De EK wordt heel belangrijk voor me. Natuurlijk is Europees Kampioen worden al reden genoeg, maar de EK is met name belangrijk voor mijn kwalificatie voor de Paralympische Spelen volgend jaar… “ehh, je had toch al een nominatie?” Ja, dat klopt, maar dat is een nominatie van NOC*NSF. Naast de eisen van NOC*NSF stelt de IPTTC ook eisen: er mogen in mijn klasse 16 mensen meedoen; de kampioenen van de EK, Pan-Amerikaanse kampioenschappen, Azie-Oceanie kampioenschappen en Afrikaanse kampioenschappen (dat is dus 4), twee wildcards (dan zit je al op 6) en dan houd je nog 10 spelers over die zich op basis van de wereldranglijst kunnen kwalificeren. Het gaat hierbij om de wereldranglijst van 1 januari 2008. Op dit moment sta ik op die ‘voorlopige’ ranglijst nummer 9… Dus het is nog allerminst zeker of ik wel aan de kwalificatie-eis van IPTTC kan voldoen… Misschien kom ik, als ik me niet op grond van de ranglijst kwalificeer, nog in aanmerking voor √©√©n van de twee wildcards, maar wat IPTTC met die wildcards gaat doen weet nog niemand. Vooralsnog sta ik¬†er wel goed voor (immers, ik zit nog bij de beste 10 van de wereldranglijst), maar¬†er zijn drie spelers¬†die theoretisch mij voorbij¬†zouden kunnen gaan op die wereldranglijst.¬†

Daarom dien ik dus een goed EK te spelen. Het wordt steeds lastiger om aan de IPTTC-eisen te voldoen, omdat er steeds meer landen zich serieus bezig gaan houden met topsport voor mensen met een beperking en dus steeds meer concurrentie komt. Dat is natuurlijk alleen maar goed en machtig¬†mooi voor de sport, maar betekent wel dat kwalificeren daarmee ook veel moeilijker wordt. Voor de Paralympische Spelen 2004 plaatste ik me ‘zonder centje pijn’; nu wordt het nog een groot gevecht.

In elk geval: ik heb er zin in! En¬†m’n spel is goed: in de competitie gaat het met mijn persoontje vooralsnog prima, met een winstpercentage van 66,6666666%. Goed, pas zes partijen gespeeld, maar toch: vorig seizoen stond ik op 44,4444444%.¬†Ook het laatste trainingsgebeuren in Bergeijk was voor mij een teken dat het qua niveau wel goed zit. Uiteraard is een EK-wedstrijd altijd ‘nogal’ anders dan een training, maar het voelt allemaal goed.¬†

Verder wordt dit EK¬†waarschijnlijk nu toch echt het laatste toernooi voor Harold, dus ook in het teamtoernooi willen we er nog √©√©n keer iets moois van maken, dit waarschijnlijk laatste toernooi¬†met z’n twee-en. Samenvattend: alle ingredienten om alles te geven op de EK zijn aanwezig ūüôā We gaan knallen!¬†En hopelijk met goede resultaten.

Groetjes, Nico

Home

2 reacties | 2 reactions op “EK in Slovenie”

 1. Johan zegt:

  Is het Wajong afstudeer onderzoek ook te lezen / downloaden ?
  Of tenminste de management samenvatting ?

 2. Jennifer zegt:

  Hai Nico,

  ik ben een 4e jaars student aan Hogeschool Inholland in Diemen en ik studeer toerisme. Voor mijn project over toerisme in Slovenie moet ik een aantal mensen interviewen die daar geweest zijn.
  Mijn vraag was dan ook of ik jou misschien het interview mag doorsturen?
  Het duurt slechts 5 minuten, alvast bedankt.

  Groetjes Jennifer