Eerste wedstrijd gewonnen!

Vandaag heb ik m’n eerste wedstrijd op de Paralympische Spelen afgewerkt, tegen Michael Jensen uit Denemarken. Deze wedstrijd heb ik met 3-2 gewonnen! Ik stond wel op het randje van de afgrond…

De ochtendsessie van de eerste tafeltennisdag was uitverkocht, dus dat zou op ‘veel publiek’ duiden. Bij binnenkomst van de zaal toch even slikken: naar schatting zo’n 6000 toeschouwers! En een herrie dat die Chinezen maken met hun aanmoedigingen! Echt heel gaaf om mee te maken! 😀

De eerste game was ik de betere van de twee (11-8), maar na een kleine voorsprong begon Jensen steeds meer forehand-spin-aanvallen van me te pareren, zeker met z’n lange noppen op de BH. Ik zakte wat in, verloor de tweede game net met 9-11 en mede daardoor ook de derde game (iets van 6-11). De vierde game stond ik met 1-5 achter. Coach Lumen nam een time-out, vertelde me dat ik nu geen keus meer had en actiever moest gaan spelen, en dat hielp: ik maakte zeven punten op rij. Eindelijk vond ik ook een service waar Jensen echt last van had. Daardoor en ook door een iets aanvallendere ontvangst op de service van Jensen begon ik meer initiatief te krijgen. Desalniettemin werd het 10-10 in deze game en in de verlenging van deze game kreeg Jensen maar liefst drie keer een matchpoint. Op zijn derde matchpoint nam Jensen een time-out. Dat hielp niet, en ik won alsnog deze vierde game met 16-14. Daarna was Jensen mentaal wat geknakt. Al vanaf het begin in de beslissende vijfde game had ik het overwicht. Ik kwam telkens twee punten voor, maar tot 5-5 kon Jensen terugkomen in de game. Daarna begon Jensen wat foutjes te maken en kon ik doordrukken. Met 11-5 won ik de beslissende vijfde game. Eén van mijn mooiste overwinningen ooit!

In elk geval dus de eerste wedstrijd gewonnen! 😀

Home

21 reacties | 21 reactions op “Eerste wedstrijd gewonnen!”

 1. Mike zegt:

  Ik had de uitslag al even opgezocht (http://results.beijing2008.cn/WRMP/ENG/INF/TT/C73/TTM006C01.pdf). Om blij van de worden!

  Ga zo door…

 2. Roel zegt:

  Ha Nico,

  Goed bezig! We volgen je op de voet vanuit de UK hoor. Succes met je volgende wedstrijd.

 3. Cor Leenders zegt:

  Nico, wat geweldig,

  deze buit nemen ze niet meer af.

  Cor

 4. Paul zegt:

  Gefeliciteerd! Ik heb zojuist een aantal schakers uit Bunnik hiervan op de hoogte gesteld en hen het adres van je Blog Archive doorgegeven.

 5. Myriam (Belgium) zegt:

  Proficiat Nico,

  Goed begin. Doe zo verder!!!

 6. Norbert zegt:

  Klasse Nico, succes verder!

 7. Erica zegt:

  Jaja, wat goed geplakte rubbers al niet voor je kunnen doen 😉

  Haha just kidding of course, ben trots op je!

  Groetjes!

 8. Eelco zegt:

  Netjes Nico 😀

 9. Erica Broadribb zegt:

  Hoi Nico,

  Goed zo!! Het schijnt dat je op http://www.nu.nl staat….
  groetjes van E en E, Kim en JW
  ERica

 10. Jeroen zegt:

  Hey broertje,

  Goed man!! Rust lekker uit van deze zware partij en geniet van deze mooie overwinning. Heel veel succes morgenavond!

  Groetjes Floris, Irene en Jeroen

 11. Daphne Voormolen zegt:

  Hoi Nico!!!

  Hee wat goed zeg! Goed begin! Ga zo door! Ik kom regelmatig kijken op deze website hoe met jullie gaat! Heel veel succes in volgende wedstrijden!

  Groetjes Daphne

 12. Roland en Adrienne zegt:

  Hey Nico,

  Gefeliciteerd met je eerste overwinning! Goed begin zo. Op naar de volgende partij!! Succes en we houden het in de gaten.

  Groetjes vanuit regenachtig NL

 13. Gerard Rutting zegt:

  Top Nico,

  Ga zo door! Ik blijf je verrichtingen volgen.

 14. Ben zegt:

  Gefeli!

  Ik zat ff een paar dagen in de UK (zonder virtueel interweb), dus wat laat met de reaktie.
  Ik zou zeggen: Ros die anderen er ook meer even af, scheelt een boel. 🙂

 15. Marc & Mechy zegt:

  Hoi Nico,

  Fantastisch!! Ook wij volgen jou nog steeds sinds onze ontmoeting in het Colombinehuis. Ook Iris volgt jou op de voet en zegt tegen iedereen dat ze tegen jou getafeltennist heeft….

  Succes de komende wedstrijden.

 16. Frank van der Velde zegt:

  Hey Nico gefeliciteerd met je overwinning.. dus heeft mijn moed gepraat op msn toch geholpen. Ik las het vanmorgen op teletekst wat je gedaan had.. echt toppie! nu de andere 2 nog.. geniet van deze mooie overwinnen kerel en we spreken elkaar snel wel..

  groeten Frank

 17. Corrie Bomhof zegt:

  Hoi Nico,

  Wij van Jopla volgen je op afstand. Top dat je je 1ste wedstrijd gewonnen
  hebt. Heel veel succes gewenst voor je volgende wedstrijden.
  Corrie Bomhof
  Jopla

 18. A. Pak zegt:

  Nico,

  Geweldig, ga zo door!

  Jos

 19. Matthijs zegt:

  Dag Nico,

  Gefeliciteerd met je eerste overwinning. Netjes gedaan.

  Groet, Matthijs

 20. Mike zegt:

  En gefeliciteerd met de tweede overwinning!

 21. stan zegt:

  hallo nico ik ben stan en ben 10 jaar en een helemaal fan van je je hept nog veel wetstrijden tegaan en gaa er nog even tegen aan je kan het.
  groetjes stan