Een nieuw seizoen

Sinds een paar weken ben ik weer hard aan het trainen. Dat was wel weer even wennen na de feestmaand december, met lekker eten, lekker drinken en weinig lichaamsbeweging. De afgelopen weken heb ik alleen getafeltennist. Eergisteren heb ik pas weer voor het eerst echt gefitnesst in sportcentrum Olympos en vooral veel aan m’n armen gewerkt, omdat ik gisteren de Afdelingskampioenschappen moest spelen en dus m’n benen een beetje moest sparen voor deze dag. Qua spel ging het niet onaardig, alleen qua fysieke gesteldheid viel het zwaarder dan vet zwaar tegen…
Ik speelde mee in de twee singleklassen, waarbij alleen de nummer 1 van de poule doorging. In de eerste singleklasse (naar rating, dus ‘sterkte’) verliep m’n eerste wedstrijd vlotjes, maar in de tweede wedstrijd moest ik tegen een dame… Voor de niet-tafeltennissers meld ik even het volgende: tegen dames moet je vooral niet te veel contra spelen, want dat verliezen mannen toch (bijna) altijd.. Nou chargeer ik wel een beetje. Ik ken best wel wat mannen die heel goed contra kunnen spelen, maar de meeste mannen zullen het toch van spinnen moeten hebben.
M’n tegenstandster had een agressieve stijl (da’s normaal voor een goede tafeltennister) en een mooie forehand-topspin. Ik geloof dat ik alle contra-rally’s verloren heb.. M’n service en variatie qua effect was net voldoende om tot 9-9 in de beslissende set bij te blijven, waarna ik via een gelukkige netbal op matchpoint kom. Bij 10-9 nam ik wat risico door haar service met m’n backhand aan te vallen en dat pakte goed uit. Hoewel ik best een goede wedstrijd afleverde, had m’n tegenstandster toch iets meer de overwinning verdiend, omdat ik wel erg veel mazzel had…

Daarna werd de verzamelklasse gespeeld, waarbij verschillende ratingklassen samengevoegd zijn. De eerste wedstrijd van deze klasse moest ik tegen een opponent die net als ik een hele goede service heeft, maar ook een prima forehand. Door zijn dwingende spel kwam ikzelf sporadisch aan aanvallen toe. Uiteindelijk verloor ik deze wedstrijd in de beslissende vijfde game. Dat was dus m’n tweede ‘vijfgamer’ van de dag! Ik was toen al redelijk gaar, maar als ‘beloning’ ‘mocht’ ik nog tegen een soort gravelspeler, waar ik al eens tegen speelde in de competitie. Die speelt van achteruit met veel hoge effectballen vanaf z’n forehand en veel dwingende ballen vanaf z’n backhand. Loodzwaar om tegen te spelen! Zeker als je geen harde eerste bal hebt zoals ik. Dan krijg je namelijk veel lange rally’s.. Deze wedstrijd verloor ik dan ook vrij kansloos. En fysiek was ik even nogal op.

Een paar uur later mocht ik de volgende ronde van de ratingklasse spelen. En wederom tegen de gravelspeler.. Wederom een bijzonder zware wedstrijd. Het ging wel stukken beter dan de ochtendwedstrijd tegen hem en het was van mijn kant een goede wedstrijd, hoewel ik ook dit keer verloor. De eerste en de derde game hadden ook mijn kant op kunnen vallen, maar dat deden ze niet. Simpelweg omdat m’n tegenstander net wat minder foutjes maakte.
Dat waren dus de Afdelingskampioenschappen voor mij. Daarna en ook vandaag heb ik nogal wat spierpijn, met name in m’n triceps… Was m’n planning van eergisteren en gisteren handig? Waarschijnlijk niet. Maar ja, da’s altijd achteraf. En die spierpijn trekt vast wel weer bij. Ach, door spierpijn weet je tenminste dat je spieren werken 😉

Verder ben ik de laatste weken druk bezig geweest met het verbeteren van de tekst voor deze site en het op volgorde zetten van foto’s, deze van ondertitels voorzien en deze opsturen naar m’n webbies. Arme webbies.. Ik heb een geweldige hoeveelheid aangeleverd… Maar ja, allemaal om deze site mooier te maken, denk maar 😉

Volgende week begint ook de competitie weer. Als ik zo speel, heb ik er alle vertrouwen in wat mijn persoontje betreft. Afgezien van de spierpijn zit alles wel goed: nu al veel tafeltennisuren gemaakt, conditie is wel okay, mentaal zit het goed, en het belangrijkste: ik heb er zin in! 🙂

En verder ben ik me momenteel aan het inlezen voor m’n scriptie. Ik hoop deze scriptie voor een instantie te mogen schrijven, zodat m’n scriptie enig nut heeft. Dat het wat meer is dan ‘het laatste obstakel voor het papiertje en de titel’… Een scriptie schrijven voor een instantie of organisatie verhoogt de kans dat de scriptie ook daadwerkelijk gebruikt wordt en dat het niet alleen een “gefeliciteerd-je-hebt-een-voldoende-je-bent-nu-afgestudeerd”-scriptie wordt, die daarna ongebruikt in de oud-papierbak verdwijnt. Woensdag heb ik in elk geval een gesprek met beleidsadviseurs van het FNV. Daar zullen we vrijblijvend wat balletjes opgooien en misschien komt het wel tot een samenwerking. Lijkt mij in elk geval bijzonder leuk!

Home

Reacties zijn gesloten.