Bezoek basisschool Utrecht in kader van project VSU

Sinds eind november ben ik verbonden aan het project ‘Utrechtse toppers bij jou op School’, dat door de Vereniging Sport Utrecht (VSU) uitgevoerd wordt. Tijdens dit project van de VSU en Olympisch Netwerk Midden Nederland bezoeken diverse (oud-)topsporters basisscholen in Utrecht.
Doel van het bezoek is, om kinderen enthousiast te maken voor sport, maar ook het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen onder de aandacht te brengen. De basis van het bezoek ligt op school, in het klaslokaal. Hier vertelt de topsporter over zijn/ haar persoonlijke ervaringen in de sport en over zijn/ haar carrière. Daarnaast benoemt de topsporter ook het belang van gezonde voeding en voldoende bewegen. De kinderen kunnen ook zelf vragen stellen aan de topsporter. Na het gedeelte in de klas geeft de topsporter een clinic, in het gymlokaal of een andere plaats bij de school in de buurt. De kinderen sporten samen met de topsporter en maken zo kennis met zijn/haar sport.
Meer informatie over dit project: http://www.sportutrecht.nl/content/tpl_general.asp?pid=3136&cid=4

Zo ben ik zelf op bezoek geweest bij de Jenaplanschool in de wijk Wittevrouwen in Utrecht. Ik heb verteld over mijn topsportcarrière, de Olympische en Paralympische Spelen, mijn handicap, gezonde voeding en het belang van bewegen & sport in het algemeen. Het was heel erg leuk om te doen 🙂

Onderstaand bericht stond op de site van de VSU, http://www.utrechttopsport.nl/content/newsContent.asp?pid=3797&cid=19

 

Topper Nico Blok bezocht de basisschool Jenapaplan Wittevrouwen

25-11-2010
Nico Blok, winnaar van o.a. de bronzen medaille op de Paralympische Spelen in 2008, bezocht afgelopen maandag de school in het kader van ‘Utrechtse toppers bij jou op school’. Voor de presentatie stond drie kwartier ingepland, maar na ruim een uur waren de kinderen nog niet uitgevraagd.
De presentatie van Nico Blok over zijn spierziekte en topsport was zeer interessant. Hoe kan het dat iemand, die niet sterk lijkt, toch 20 uur in de week kan trainen? Dat Nico Blok er hard voor heeft moeten knokken om de wereldtop te bereiken, werd de kids van de Jenplanschool Wittevrouwen snel duidelijk. Weinig afspreken met vrienden, zeer gezond leven en geen één training afzeggen omdat je geen zin hebt, zijn een paar voorbeelden van de discipline die je als topsporter om moet kunnen brengen.
De beelden van de Paralympische Spelen in Beijing zorgden voor nog meer vragen: ‘Was het niet spanend om voor 7000 Chinezen te spelen die alleen maar voor de tegenstander klapten?’ en ‘Werd je na de Beijing herkend op straat?’ zijn slecht twee van de 131 vragen. Doordat de presentatie in de klas iets langer duurde dan gepland was er iets minder tijd voor de clinic. Toch kreeg iedereen de kans om het even op te nemen tegen Nico Blok.
Home

Reacties zijn gesloten.